Bruk og stell

Bruksinstruksjoner

Våre hevekurver er laget at presset tremalm og er bedre egnet for hjemmebakeren enn flettede hevekurver.

Noen fordeler

  • Bedre varmeegenskaper pga. de tykke veggene uten sprekker
  • Enklere å dunke deigen ut av formen fordi det ikke er noen sprekker deigen kan sette seg fast i
  • Bedre absorbering av fuktighet hjelper fermenteringsprosessen
  • Enklere tørr rengjøring med en børste og restvarme i ovnen (ved 100-120 ℃)

Vær oppmerksom på at hevekurven aldri skal brukes i ovnen til selve bakingen. Hevekurven skal kun brukes til heving og fermentering av deigen før baking.

Før første bruk

Din nye hevekurv er klar for bruk uten spesiell forbehandling. Hvis ønskelig kan du børste ut kurven og strø litt mel i den før du har i deigen. Det er ikke nødvendig, men hvis du ønsker kan du også legge en duk mellom kurven og deigen.

Rengjøring etter bruk

Hevekurven skal kun tørrvaskes. Etter bruk går du over kurven med en egnet børste. Tørre hevekurver kan lagres oppå hverandre for å spare plass. Vi anbefaler at kurvene lagres på et tørst og ventilert sted.

Hevekurven er kun beregnet til heving av deigen og den må derfor ikke bakes i ovnen. Når deigen hever trekker kurven til seg fuktighet. Før du lagrer hevekurven må du derfor sørge for at den er helt tørr for å unngå mugg.

Dette gjør du enkelt ved å legge hevekurven på er varmt og ventilert sted.

Det anbefales å sterilisere hevekurven med restvarmen fra stekovnen etter baking (100-120 ℃ i 30 minutter) ca. annenhver uke (avhengig av bruk). På den måten drepes bakterier og risikoen for muggdannelse minskes.